Πρασοσέλινο με Χοιρινό

Υλικά συνταγής

για το κρέας
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μπουκιές ή μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
1 κιλό πράσο κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό σέλινο κομμένα σε 3-4 κομμάτια
3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
αλάτι
πιπέρι

για το αυγολέμονο (Εγω δε το αυγόκοψα αυτη την φορά)
1 αυγό
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.γ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
Προσθέτουμε το πράσο και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά.

Αν το αυγοκόψουμε
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, αυγοκόβουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Καλή Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΤριφτή Γιαουρτόπιτα…οπως την φτιάχναμε στο νησί
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδια και μαρμελάδα βερίκοκο….με τον απογευματινό καφέ.