Δείτε Επίσης: Ακαταμάχητη Γαλατόπιτα…δεν μοιάζει με καμία | Η Ζαρωμένη Γαλατόπιτα…δείτε αυτή την τεχνική 💛

Τηγανιτές Γαλατόπιτες

Συστατικά:

– 500ml γάλα
– 70 γρ αλεύρι
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 ξυλάκι Κανέλας
– 2 κρόκους αυγών
– Αλατι

– 1 αυγό χτυπημένο με αλάτι
Αλεύρι

Για την επικάλλυψη
– 1/4 κουπας ζάχαρη
– 1 κσ κανέλα

Εκτέλεση

Αναμίξετε σε ένα πιάτο 1/4 κούπας ζάχαρη με 1 κσ κανέλα και αφήστε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το ξυλάκι κανέλας, 375ml γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και κάνουμε ένα χυλό.
Ρίχνουμε τον χυλό μέσα στο γάλα σε μεσαία φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σε κρέμα.
Σε μία μικρή φόρμα στρώστε με λαδόκολλα και αδειάστε το μείγμα , σκεπάστε το με την λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.


Βγάλτε το ανοίξτε την λαδόκολλα και κόψτε την παγωμένη κρέμα σε κομμάτια.

Περάστε τα κομμάτια της κρέμας γάλακτος από το μείγμα αυγού και το αλεύρι και τηγανίστε το σε μπόλικο λάδι.


Τέλος κυλήστε το μέσα στο μείγμα ζάχαρης κανέλας και έτοιμο

Είναι Φανταστικό

Δείτε Επίσης: Ακαταμάχητη Γαλατόπιτα…δεν μοιάζει με καμία | Η Ζαρωμένη Γαλατόπιτα…δείτε αυτή την τεχνική 💛
Προηγούμενο άρθροΜακεδονίτικη Πρασόπιτα (με τυριά)
Επόμενο άρθροΟ Παραδοσιακός Καγιανάς