Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό μανιτάρια σε φέτες
1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ΣΑΛΤΣΑ:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα 2 %
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
ΑΥΓΑ:
16 μεγάλα αυγά 
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια. μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 4-6 λεπτά. Προσθέστε πράσινο κρεμμύδι. μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρέστε τα όλα από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα. Σκουπίστε την κατσαρόλα.

Για τη σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν Σταδιακά ρίξτε και χτυπήστε στο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε μέχρις ότου πήξει, 2-4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά ρίχνουμε και ανακατεύουμε το τυρί.

Προθερμάνετε το βαθύ τηγάνι. 

Για τα αυγά:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στο βαθύ τηγάνι, θερμαίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών,  μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι εώς ότου να μην παραμείνει καθόλου υγρό αυγό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Με ένα κουτάλι ρίξτε την μισή σάλτσα πάνω από τα αυγά, και από πάνω τα μανιτάρια. Προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί. Βράζουμε 10-12 εκ από τη φωτιά για 4-6 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίστε με το πράσινο κρεμμύδι.

Προηγούμενο άρθροΤαρτάκια Φράουλας
Επόμενο άρθροΦτιάξε χειροποίητο παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή)