Αυγά με ντομάτες και πιπεριές 

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο, τέλειο για τους καλοκαιρινούς μήνες
Χρησιμοποιήσαμε φρέσκες πράσινες πιπεριές, αλλά αν θέλετε, μπορείτε εύκολα να τις αντικαταστήσετε με ψητές κόκκινες πιπεριές.
Θέμα γευστικών προτιμήσεων. Για να είμαστε δίκαιοι, θα πούμε ότι η γεύση είναι σίγουρα διαφορετική και στις δύο περιπτώσεις, αλλά και πάλι υπέροχη.
Σπάστε τα αυγά κατευθείαν στο τηγάνι. Τέλος, όταν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.

Υλικά

8 πράσινες πιπεριές
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι
4 αυγά
200 γρ τυρί φέτα
Αλάτι για γεύση
Ψιλοκομμένος μαιντανός (προαιρετικά)

Πώς παρασκευάζεται

Τοποθετήστε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Ρίξτε λάδι και περιμένετε να ζεσταθεί. Όσο γίνεται αυτό, κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε αυτό το διάστημα πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αν θέλετε, αντί να τα κόψετε, μπορείτε να τις τρίψετε.
Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, προσθέστε τις ψιλοκομμένες (τριμμένες) ντομάτες σε αυτές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σπάστε τα αυγά κατευθείαν στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσουν τα αυγά.
Μόλις γίνει αυτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και μαιντανό (προαιρετικά). Ανακατεύουμε και τελειώνουμε…

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Iliana Ikonomova

Προηγούμενο άρθροΦαγητό που μαγειρεύω όταν δεν έχω χρόνο, θα το φτιάχνετε συχνά όλο το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα από ένα παλιό τετράδιο