Αυγά με τηγανητές πατάτες

Πολύ απλό στην παρασκευή του και εξαιρετικά νόστιμο 😋

Συστατικά :

4 μεσαίου μεγέθους πατάτες
50 γρ τριμμένο πεκορίνο
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
6 ολόκληρα αυγά
Ελαιόλαδο για γεύση
Βούτυρο για γεύση
Φρέσκο ​​δεντρολίβανο για γεύση
Φρέσκο ​​θυμάρι για γεύση
Αλατοπίπερο

Μέθοδος:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
Τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το φρέσκο ​​δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το φρέσκο ​​θυμάρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Προσθέστε τα αυγά που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το τριμμένο τυρί και το αλάτι.
Ανακατεύετε όλο το μείγμα στη φωτιά για να μην μείνουν οι πατάτες στον πάτο, ισιώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε πρώτα από τη μια και μετά από την άλλη.

Απολαύστε το γεύμα σας.

Η Συνταγή είναι της Katja in cucina

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσιο κοκκινιστό (εσκαλοπ)
Επόμενο άρθροΠώς να καθαρίσετε ένα ψυγείο