Αυγοφέτες

Ένα απλό, αλλά πολύ ικανοποιητικό νόστιμο για πρωινό.

Συστατικά

4 φέτες ψωμιού πάχους 1,5 εκατοστών – συνολικά περίπου 50 γραμμάρια
2 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
1 κουταλιά ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κουταλια σουπας βούτυρο για το τηγάνισμα
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Σπάστε τα αυγά σας σε μια μεγάλη πλάκα
Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, κύμινο, μέντα, αλάτι και πιπέρι
Γυρίστε απαλά το μίγμα με ένα πιρούνι
Αρχίστε να ζεσταίνετε χαμηλά το λάδι και το βούτυρο μαζί σε ένα τηγάνι
Πάρτε τις φέτες ψωμιού σας και τις τοποθετήστε στο μείγμα αυγών
Βγάλτε το, βεβαιώνοντας ό τι το ψωμί είναι πλήρως επικαλυμμένο σε κάθε πλευρά

Τώρα ανεβάστε την φωτιά στην μέση και ανακατέψτε το λάδι και το βούτυρο για να καλύψετε τη βάση του τηγανιού
Τοποθετήστε κάθε κομμάτι ψωμιού στο μείγμα λαδιού και βουτύρου (ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας)
Τρίψτε για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι το αυγό σας να είναι χρυσό και μαγειρεμένο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Σημειώσεις
Πρόκειται για μια βασική συνταγή ψωμιού, η οποία είναι κοινή και σε βρετανική και τουρκική κουζίνα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ή τριμμένο τυρί στο μίγμα των αυγών σας πριν το τηγανίσετε. Εναλλακτικά, μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να προσθέσουν και γλυκές επικαλύψεις, όπως το μέλι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό αρνάκι στην κατσαρόλα με πιπεράτη φέτα….είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΕύκολα και γρήγορα σπιτικά Κασεροκούλουρα