ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1.5 κιλά σε μικρά κομάτια άπαχο αρνί
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δενδρολίβανου
400ml ξηρό λευκό κρασί
700 ml συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών
150g ελληνική φέτα, λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
Ψωμί ζεστό, για να σερβίρουμε

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα (που να μπαίνει και στο φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Σε 2-3 παρτίδες, σωτάρουμε το αρνί για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, στη συνέχεια, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα.
Βήμα 4
Βάλτε το σωταρισμένο αρνί στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέστε το λευκό κρασί και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά. Ανακατέψτε το χυμό ντομάτας και τα φύλλα δάφνης, αλατίστε και ρίξτε και πιπέρι και στη συνέχεια αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τις ελιές, στη συνέχεια, σκεπάστε το και μαγειρέψτε στο φούρνο για 1 ώρα 30 λεπτά ή έως ότου το αρνί είναι τρυφερό και η σάλτσα έχει πήξει.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τις φέτες της φέτας σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με πιπέρι και το μισό ψιλοκομμένο δυόσμο.
Βήμα 6
Μοιράστε το αρνάκι σε πιάτα και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω τον υπόλοιπο δυόσμο. Σερβίρετε  με τριμμένη πιπεράτη φέτα από πάνω και το ζεστό ψωμί για να δοκιμάζετε την σάλτσα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΨητά λαχανικά με έναν άλλο τρόπο
Επόμενο άρθροΑυγοφέτες….Για ένα Ξεχωριστό και Εύκολο Πρωινό