Αυθεντική Ρώσικη Σαλάτα

Υλικά – για 6 μερίδες

3 μέτριες πατάτες 
1 1/2 φλ.τσ. αρακά 
4 μέτρια καρότα 
4 αβγά 
3/4 φλ.τσ. ζαμπόν (αγοράστε το σε δυο χοντρές φέτες ή σε κονσέρβα π.χ. Swan).
Εναλλακτικά ή μαζί με το ζαμπόν κομματάκια από βραστό κοτόπουλο. Διαμορφώστε τις αναλογίες όπως σας αρέσει. 
1 αγγούρι 
2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί σε άλμη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1-1½ φλ.τσ. μαγιονέζα (σπιτική ή συσκευασμένη και light αν θέλετε). Αν προτιμάτε μπορείτε να την ανακατέψετε και με λίγη μουστάρδα.
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τα αβγά (σφιχτά). 
Όταν βράσουν τα λαχανικά, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό (και παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός που συνεχίζεται και εκτός κατσαρόλας και να παραμείνουν τα χρώματά τους ζωντανά και η σάρκα τους σφιχτή. 

Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά, κομψά κυβάκια. Όλα, εκτός από τον αρακά εννοείται. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά έξω από το ψυγείο, για να μη νερουλιάσουν.
Ψιλοκόβουμε επίσης τα κρεμμυδάκια (το λευκό τμήμα), το αγγουράκι τουρσί, το φρέσκο αγγούρι (πετάμε τα σπόρια), το ζαμπόν και το κοτόπουλο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να μη διαλυθούν. 

Αλατοπιπερώνουμε. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε και τον άνιθο, ψιλοκομμένο. 
Εν συνεχεία αρχίζουμε να αρτίζουμε με τη μαγιονέζα κουταλιά-κουταλιά μέχρι να αποκτήσει η σαλάτα μας την πυκνότητα που θέλουμε.
Καλό είναι να μην την πήξετε στη μαγιονέζα για να μη χαθεί η γεύση των λαχανικών, του ζαμπόν, του κοτόπουλου και της γαρίδας.

Μπορείτε να το σερβίρετε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια κοκτέιλ (για πιο επίσημη περίσταση).
Τέλος μπορείτε να τη σερβίρετε και ως γαρνιτούρα σε κρέας νουά, μπραιζέ ή φιλέτο. 

Στο γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αβγά, καρότα, ντοματάκια τσέρι, ραπανάκια και να αυτοσχεδιάσετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑφράτο γευστικό πολύ ωραίο Κέικ Πορτοκαλιού στο ταψί
Επόμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα δίχως φύλλο