Κεφτεδες με πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο

Ένα εύκολο και γρήγορο δείπνο, κατάλληλο τόσο για την οικογένειά σας όσο και για τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

Κιμάς – 600 γραμμάρια
Κρεμμύδι – 2 τεμ
Αυγά – 2 τεμ
Τρίμα ψωμιού – 30 γραμμάρια
Μαϊντανός
Μαύρο πιπέρι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Κόκκινη πιπεριά – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Κύμινο – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Θυμάρι – 1 κουτ.
Επιτραπέζιο αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Πατάτες – 4 τεμ
Παρμεζάνα – 150 γραμμάρια
Τυρί – 100 γραμμάρια
Σκόρδο – 3 σκελίδες
Κορν φλαουερ – 1 κουταλιά της σούπας.
Μαύρο πιπέρι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Κόκκινη πιπεριά – 1 κουτ.
Ρίγανη – 1 κουτ.
Μπύρα – 250 ml
Ελαιόλαδο – 30 ml

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά με επιτραπέζιο αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κύμινο, θυμάρι και μαϊντανό.
Προσθέστε 1 μικρό κρεμμύδι, τα αυγά και τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβουμε τις πατάτες και το 1 κρεμμύδι μεγάλο, τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο, κορν φλαουερ, παρμεζάνα, μαγειρικό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες και τα κρεμμύδια για να έχουν καλή γεύση.
Από πάνω τους αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια, που σχηματίζουμε από τον κιμά, βάζοντας στη μέση ένα κομμάτι τυρί.
Προσθέστε την μπύρα, σκεπάστε το πυρεξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 40 λεπτά.

Αφού αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο, αλείφουμε τα κεφτεδάκια με λίγο ελαιόλαδο στο οποίο διαλύουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι.

Ψήστε το φαγητό σας στους 200° C για 15 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ με χριστουγεννιατικα αμυγδαλωτά μπισκότα “Spekulatius”.
Επόμενο άρθροΤα μπιφτεκάκια της ταβέρνας