Πασχαλινά Κουλουράκια

Υλικά

220 γραμμάρια Ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
μισή κούπα ζεστό γάλα
4 αυγά και 2 κρόκους αυγών
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό του
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
6 κούπες αλεύρι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κρόκους αυγών για την επάλειψη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο καλά με τη ζάχαρη μετά προσθέτουμε τα αβγά ένα προς ένα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλάτι τη βανίλια το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ζεστό γάλα.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού μέσα σε ένα μπολ διότι θα φουσκώσει ο αφρός και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder σταδιακά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη δεν είναι πολύ σκληρή και ξεκινήστε και πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε εσείς. Βάλτε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα

Καλή Επιτυχία να τα απολαύσετε

 

Προηγούμενο άρθροΜαγειρίτσα από την… ΚΑΡΔΙΤΣΑ-Σχεδον Στεγνή (Γιομίδια)
Επόμενο άρθροΗ πιο γρήγορη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο