Τυλιχτό σε φύλο Κεμπαπ κοτόπουλο

Απαραίτητα υλικά

3 έτοιμα φύλα κρούστας μεγάλα

Για την γέμιση
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι -30 ml
500 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
2 ντομάτες
1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένο αρακά
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας – 15 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού από το καθένα – μαύρο πιπέρι, τσίλι, κύμινο και θυμάρι
Μισό ποτήρι νερό – 100 ml

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ
150 γρ. Βούτυρο αγελάδας
70 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
600 ml Γάλα φρέσκο
70 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
80 γρ. τριμμένο Κασέρι
2 κρόκους Αυγών
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Για από πάνω
200 γραμμάρια τυριού τσένταρ

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με λίγο λάδι για να το τηγανίσουμε. Ψιλοκόβουμε όλα τα
λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν ασπρίσει τότε προσθέτουμε μέσα και όλα τα λαχανικά (πλην της ντοματας) και ανακατεύομαι περιστασιακά έως ότου μαλακώσουν. Μετα προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Στο τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτα τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα ποτήρι νερό έως ότου να δέσουν όλα μαζί

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την Μπεσαμελ

Βάζουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα αυγοδάρτη (το σύρμα είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο για να μην σβολιάσει η σάλτσα).
Αφού βάλουμε όλο το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία της σάλτσας.

Βάζουμε τα 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε 3 ισα μερη

Σε ένα μπολακι στρώνουμε τα φύλλα όπως βλέπετε στην φωτο γεμιζετε με την γέμιση το κλείνετε και το βάζετε στο ταψί. Απλώστε από πάνω την μπεσαμελ με μια ξύλινη κουτάλα.


Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 30 λεπτά, μετα το βγάζουμε απλώνουμε το τυρι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά

Φλυτζάνι που χρησιμοποιώ – 200 ml.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα … τρώγεται από το ταψί
Επόμενο άρθροΓαλοπούλα Κατσαρόλας και σφολιάτα με μπέικον και τυρί