Φιλέτο κοτόπουλο με μπαλσάμικο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Για να το ετοιμάσετε χρειάζεστε:

4 τεμ. Φιλέτο κοτόπουλο
5 σκελίδες σκόρδο
1/4 κεφαλιού κόκκινο κρεμμύδι
20 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κγ ξερή ρίγανη
1/2 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι για γεύση
200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη και παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε τα κομμάτια του φιλέτου κοτόπουλου σε κατάλληλο πυραντοχο ταψάκι, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, βασιλικό, 3 σπασμένες σκελίδες σκόρδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι και το τρίβουμε καλά με τα μπαχαρικά και από τις δύο πλευρές.
Τακτοποιούμε τις ντομάτες στη μέση και τα κρεμμύδια σε φέτες ανάμεσα στα φιλέτα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και τις υπόλοιπες 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο φιλέτο και το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για να αλατοπιπερωθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από το φιλέτο.

Ψήνουμε στην επάνω σχάρα για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο μαύρισμα η μοτσαρέλα.
Σερβίρουμε το πιάτο πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω σε ρύζι ή ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλά να περνάτε! 🙂

Προηγούμενο άρθροΠαξιμάδια με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια με φέτα στο τηγάνι…δε σταματάτε να τρώτε