Το πιο Ζουμερό Κέικ

Συστατικά

Για το κέικ
3 κουταλιές της σούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη
3 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
2 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
12 κουταλιές της σούπας (160γρ) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι συν 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μέθοδος

1. Κάνετε τη ζύμη του κέικ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γάλα με 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Προσθέστε την μαγιά και χτυπήστε απαλά μέχρι να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να αφρίζει ελαφρά.
2. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ με προσάρτηση ζύμωσης, καντε κρέμα με το βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι.
Ξύστε τις πλευρές του μπολ και κτυπήστε και το αυγό. Προσθέστε το αλεύρι και το μείγμα γάλακτος εναλαξ, και ξύνετε τις πλευρές του μπολ ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Εβαλα ένα γάντζο ζύμης σε αυτό το σημείο για να ζυμώσω τη ζύμη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή μάζα και να ξεκολήσει  (λίγο, η ζύμη μου ήταν ακόμα πολύ μαλακή) από τις πλευρές του μπολ, 7 έως 10 λεπτά.


3. Πιέστε, και τεντώστε και σπρώξτε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 χ 30 εκ τουλάχιστον 5 εκ βαθος. Καλύψτε το ταψί με πλαστικό περιτύλιγμα ή καθαρή πετσέτα και βάλτε το σε ζεστό μέρος και αφήστε το να φουσκώσειί μέχρι να διπλασιαστεί, 2 1/2 έως 3 ώρες.


4. Πραγματοποιήστε την επικάλυψη: Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να προετοιμάσετε την επικάλυψη, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το μέλι με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τη βανίλια.


5. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ με προσάρτηση ζύμωσης, χτυπήστε βούτυρο , ζάχαρη και αλάτι μέχρι να αφρατέψει, 5 έως 7 λεπτά. Ξύστε τις πλευρές του μπολ και κτυπήστε και το αυγό. Εναλλαξ προσθέστε αλεύρι και σιρόπι καλαμποκιού ή μέλι, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ ανάμεσα σε κάθε προσθήκη.


6. Στρώστε το με το κουτάλι πάνω από το φουσκωμένο κέικ και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το απλώσετε απαλά σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Ψήστε για 30 έως 45 λεπτά  το κέικ θα φουσκώσει  και θα έχει μια χρυσή καφετιά κορυφή, αλλά θα είναι ακόμα υγρό στο κέντρο όταν γίνει. Αφήστε να κρυώσει στην ταψί πριν πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΈτσι γίνετε το αυθεντικό Strudel
Επόμενο άρθροΤαχινόπιτα Νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια