Γλυκό Ψυγείου με 2 κρέμες

Συστατικά:

παντεσπάνι:
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
200 ml. γάλα
200 ml. σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι 00
12 γρ. μπεικιν παουντερ

κρέμα 1:
800 ml. γάλα
1 κρόκος αυγού
5 κουταλιές κορν φλαουρ
5 κουταλιές ζάχαρη
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
40 γρ. λευκή σοκολάτα
20 γρ. βούτυρο

κρεμα 2:
400 ml. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε

Φλούδα λεμονιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

για το παντεσπανι
Σε ένα μίξερ βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου πάρουμε μία ωχρό κίτρινη κρέμα προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, 250 γραμμάρια αλεύρι, 12 γραμμάρια μπεικιν και συνεχίζουμε και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα πυρέξ 25 X 40 εκατοστών βουτυρωμένο αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια με ένα καπάκι απο μπουκαλακι νερού κανουμε τρύπες πάνω στο παντεσπάνι.

Για την κρέμα 1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, 1 κρόκο αυγού το Corn flour, 5 κουταλιές ζάχαρη την βανίλια το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου η κρέμα αρχίζει να πήζει μόλις η κρέμα έχει πήξει καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά ριχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατευουμε δυνατά εως ότου
λιώσουν.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και την ισιωνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει .

Για την κρέμα 2
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός έως ότου γίνει σαντιγί (1 λεπτό).
Προσθέτουμε δύο κουταλιές τυρί κρέμα μασκαρπόνε και χτυπάμε πάλι.
Τέλος απλώνουμε τη σαντιγί επάνω στο γλυκό μας και την στρωνουμε πολυ καλά και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.


Από πάνω τρίβουμε τα κομμάτια παντεσπανι (τα οποια πρωτα έχουμε τριψει σε ένα πιατο και τα ανακατεψαμε με το ξύσμα λεμονιού) που μείνανε από τις τρυπες με το καπάκι και πασπαλίζουμε με άχνη ζαχαρης

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΚίτρινες μπάλες τυριών
Επόμενο άρθροΤο πρόσφορο του 15 Αύγουστου ιερό ,αλλά και τόσο απλό να το ετοιμάσουμε