Κασερόψωμα

__ Απαραίτητα υλικά ____

Για τη ζύμη:
2 ποτήρια ζεστό γάλα (400 ml)
Μισό ποτήρι φυτικό λάδι (45 ml)
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας (20 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
1 πακέτο μαγιά (10 γραμμάρια)
6 φλιτζάνια αλεύρι (720 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (10 γραμμάρια)

Για τη γέμιση:
Τριμμένο κασέρι (150 γρ.)
Βούτυρο (80 γρ.)

Για απο πάνω :
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας γάλα (10 ml)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σίτου (25 γραμμάρια)
5 κουταλιές της σούπας νερό (50 ml)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 ποτήρια από το ζεστό γάλα μισό ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο 2 ασράδια αυγού, μάγια και χτυπάμε να ανακατευτούν με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου πάρουμε μία υφή ζυμης και μετά συνεχίζουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει μόλις φουσκώσει την πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα και την βγάζουμε στο πάγκο και συνεχίζουμε με ένα ελαφρύ ζύμωμα την κάνουμε ένα Καρβέλι και την κόβουμε
σε δύο κομμάτια οριζόντια.
Μετά κάθε κομμάτι το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε σε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπαλάκι και με τα δάχτυλα το ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου.
Αλειφουμε με βούτυρο και μετά στη μία άκρη βάζουμε το τριμμένο τυρί μία κουταλιά περίπου εώς δύο, και το τυλίγουμε σε ρόλο και το βάζουμε στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα 11 μετά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Οσο ξεκουράζονται ρίχνουμε μία κουταλιά γάλα μέσα στους κρόκους των αυγών το ανακατεύουμε για λίγο και αλειφουμε με τα ψωμάκια μας από πάνω.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 25 γραμμάρια αλεύρι και πέντε κουταλιές νερό και το αναμιγνύουμε με το μείγμα αυτό, το βάζουμε σε μία σακουλίτσα κάνουμε μία τρύπα στην άκρη και διακοσμούμε με γραμμές από πάνω τα ψωμάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά είναι έτοιμα

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΜόνο 3 υλικά και 10 λεπτά! Ιδανικό για γιορτές, λιώνει στο στόμα σας!
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια απίθανα…είναι αφρός