Αφράτα κουλουράκια Πορτοκαλιού

Υλικά

Για τη ζύμη
2 αυγά και 1 ασπράδι,
200 γρ ζάχαρη,
100 γρ βούτυρο
50 ml λάδι,
3 κουταλιές ξινόγαλο,
100 ml χυμό πόρτου
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
τη φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 λεμόνι ξύσμα,
700 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ.

Εκτελεση

Για τη ζύμη

Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τρίβουμε και στύβουμε τον χυμό.
Ξεκινάμε και χτυπάμε τ αυγά, 1 ασπράδι και ζάχαρη, σε αυτά πρόσθεσα το βούτυρο και το λάδι, και μετά 3 κουταλιές ξινόγαλο, χυμό πόρτοκαλιού με διαλυμένο μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το λεμόνι. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ ωραία απαλή ζύμη με ωραίο χρώμα.
Με λαδωμένα χέρια παίρνουμε μέρος από τη ζύμη, όσο είναι το καρυδι, ίσως λίγο μεγαλύτερο, εβγαλα περίπου 20 μπαλάκια και το βάζουμε στο ταψί.

Πήγα με κρόκο αυγού και τα αλειψα και πασπαλισα με ζάχαρη και έψησα στους 200 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

Λαχταριστά μπισκότα πορτοκαλιού, κάνουν τους πάντες χαρούμενους στο σπίτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα Γεμιστά του Χειμώνα
Επόμενο άρθροΤριγωνάρια Σφολιάτας με τυρί