Αφράτα Κριτσίνια ψωμιού

Συστατικά

2 κούπες αλεύρι
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι άμυλο πατάτας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σιμιγδαλι, αμυλο στον κάδο του μίξερ.
Συνδυάστε το με τη ζάχαρη, γλυκάνισο, μαγιά και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά
Προσθέτουμε λάδι και το μαχλεπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά νερό, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Κόψτε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και στη συνέχεια κόψτε κάθε μέρος σε 4 μέρη.
Τυλίξτε κάθε τμήμα σε ένα ραβδί διαμέτρου 1.3 εκ
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια στο ταψί και κόψτε τις άκρες έτσι ώστε όλα τα ξυλάκια να έχουν το ίδιο μέγεθος.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήστε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμείτε, στη συνέχεια σκεπάστε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αναβάστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να σκληρύνει και να μην είναι απαλό στην αφή, το δικό μου πήρε άλλα 13-15 λεπτά.
Αφήστε τα κριτσίνια να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Διατηρούνται φρέσκα σε αεροστεγές δοχείο για 5 – 7 ημέρες.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡαβανί με ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια Φούρνου με τζατζίκι