Αφράτα Κριτσίνια

Συστατικά:

500 (+50) γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
150 ml γάλα
20 γρ φρέσκια μαγιά
250 γρ βούτυρο
1 αυγό ολόκληρο
1 λευκό
Για επίστρωση:
1 κρόκο αυγού + λίγο λάδι
αλάτι

Παρασκευή:

Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και τη ζάχαρη σε χλιαρό γάλα, τριβουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να αφρίσει.
Βάλτε ένα μεγάλο μπολ με βουτυρο, αυγό και ασπράδι (χωρίστε τους κρόκους χωριστά σε ένα φλιτζάνι, θα χρειαστεί για την επικάλυψη)
Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και την ενεργοποιημένη μαγιά.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και αμέσως, χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει, την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο πάχος σε αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη πλάτος περίπου 1 cm παχος.

Αρχικά το αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με χοντρό ή απλό αλάτι και μόνο μετά το κόβουμε στα μπαστουνάκια που θέλουμε, τα δικά μου είναι περίπου 6x2cm.
Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος

με ένα μικρό κενό και ψήστε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολύ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Καλτσόνε
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες κοκκινιστές με ρεβύθια….με ζεστό ψωμί και φέτα