Αφράτα μουστοκούλουρα

Αφράτα μουστοκούλουρα από την Ραλλού Ψαραδέλη. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα παραδοσιακά μουστοκούλουρα με μαλακή υφή και τέλεια γεύση!

Υλικά

100 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ κακάο
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. πετιμέζι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ κονιάκ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μου πήρε λίγο παραπάνω)
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κακάο, το γαρίφαλο, την κανέλα, το πετιμέζι,το κονιάκ, το αλάτι και χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού(προσοχή γιατί αφρίζει)γι αυτό το κάνουμε πάνω απ το μπολ και το ρίχνουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το παραπάνω αλεύρι.
Την αφήνουμε για 30 περίπου να σταθεί καλύτερα.
Βάζουμε σε μπολάκι λίγο λάδι και λαδώνουμε τα χέρια μας για να τα πλάσουμε.
Εγώ χρησιμοποίησα ζυγαριά και τα έκανα γύρω στα 30 γρ.

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε σε δοχείο.Μένουν το ίδιο μαλακά και μετά από μέρες!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Rallou Psaradelli

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροTα πιο νόστιμα τυρομπουρέκια με αυγά και τυρί