Κρέμα καραμελέ

Υλικά

1 κουπ ζάχαρη
5-6 αυγά
800 ml. γάλα
1 πακέτο βανίλια
1 κουταλιά της σούπας καραμελωμένη ζάχαρη

Πως να προετοιμαστείς

Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε λίγη ζάχαρη μέσα να καραμελώσει. Προσοχή μην κάψετε την καραμέλα.

Μόλις η ζάχαρη γίνει ελαφρώς κόκκινη, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετήστε το λίγο στο κάτω μέρος των μπολ.
Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το μείγμα της κρέμας.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο νερό στον πάτο. Ψήνουμε στους 140-150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν από
πάνω. Προσοχή μην βράσετε το νερό γιατί τότε η κρέμα καραμέλας θα γίνει πορώδης.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτική κρέμα “Βανίλια”
Επόμενο άρθροΑυγά με ντομάτες και πιπεριές…όσο πιο απλό τόσο πιο νόστιμο