Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 φάκελο μαγιά ξερή
100 γρ ζάχαρη
1 κγ κοφτό αλάτι
250 γρ γάλα χλιαρό
50 γρ βούτυρο μαλακό
1 αυγό
2 βανιλιες

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε με το εξάρτημα για σαντιγί το γάλα το αυγό τη μαγιά τη ζάχαρη τις βανιλιες
Αλλάζουμε με το εξάρτημα του γαντζου και ρίχνουμε όλο το αλεύρι χτυπάμε για 3 λεπτά έπειτα ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και ξαναχτυπαμε το μείγμα κολλάει αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι
Βάζουμε λάδι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί

Βάζω λάδι καλαμποκελαιο σε μια λαδόκολλα απλώνω με τα χέρια το ζυμαρακι όσο είναι η λαδόκολλα και αλείφω με βούτυρο με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια σκορπίζω ζάχαρη εγώ έβαλα καστανή κανέλα και σταφίδες τυλίγω σε ρολό και κόβω φέτες που τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει
Ψήνουμε σε αντιστάσεις 170 μισή ώρα βγήκαν 15 τεμ
Στο τέλος βάζουμε γλάσο με μισό πακέτο ζάχαρη λίγη κανέλα και νεράκι
Η συνταγή είναι η μισή δόση είναι εξαιρετικά και αφράτα σαν τσουρέκακια και είναι της Σόφης Τσιωπου

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Κοτόπιτα
Επόμενο άρθροΡεβανί…μία συνταγή της Γιαγιάς μου από την Αίγυπτο…