Αφράτα Τυροπιτάκια

Υλικά

2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 κ. γλ. μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει
1 κρόκο αυγού με λίγο λάδι για την επάλειψη

Για την γέμιση :::Μπορούμε με τυρί και 1 αυγό με ,, η λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης τα μίνι. όταν θέλουμε αλμυρά!!

Ακόμα μπορούμε για γλυκά κομμάτια από σοκολάτα υγεία η Μερέντα η μαρμελάδα!!…..

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σ΄ ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει ελαφρός σφιχτή και εύπλαστη ζύμη Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί να φουσκώσει για 1 και 1/2 περίπου ώρες.


Την μοιράζουμε σε 4 ξεχωριστά τμήματα
Ανοίγουμε το κάθε τμήμα σε στρογγυλό φύλλο. Χαράζουμε το φύλλο σε 8 τμήματα ή και περισσότερα αν το επιθυμούμε.

Τοποθετούμε σε κάθε τμήμα την γέμιση, που θέλουμε, η οποία μπορεί να είναι γέμιση για τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, ακόμη και μερέντα ) και το τυλίγουμε, όπως τα κρουασάν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, που έχουμε βουτυρώσει.

Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, που τον έχουμε διαλύσει με λίγο λάδι. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς, τόσο όσο θα χρειασθεί μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν το χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια στο πήλινο με μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΥπέροχη και απλή Μπισκοτένια Τούρτα με ρούμι