Κουλουράκια βουτύρου

Υλικά

200 γρ.βουτυρο,
120γρ.ζαχαρη,
40ml ηλιέλαιο,
1 αυγό,
400γρ, αλεύρι
1κ.μπεικιν παουντερ!

Για το αλλειμα
1 αυγό
40ml γάλα,

Εκτέλεση

1. Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτύπησε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθέτησέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο.
3. Φτιάξε κορδόνια με τη ζύμη και πλάσε το σχήμα που σου αρέσει.
4. Βάλε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το αυγό με το γάλα και άλειψε με αυτό τα κουλουράκια.
6. Ψήσε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160°C για 20-25 λεπτά.

ΠΗΓΗMairi Markopoulou
Προηγούμενο άρθροΈνα λαμπερό και νόστιμο γλυκάκι που μπορεί να διακοσμηθεί με κρέμα, φρούτα εποχής
Επόμενο άρθροΕύκολη καλοκαιρινή σαλάτα λαχανικών σε μόλις 15 λεπτά. Ζουμερή και υγιεινή!