Αφράτα υπέροχα Πιτσάκια

Εκτέλεση

1 ποτήρι νερού (200 ML) Πρέπει να είναι χλιαρό
1 ποτήρι κρασιου νερό (120 ML) πρέπει να είναι χλιαρό
1 ποτήρι κρασιού λάδι (120 ML)
1 ποτήρι κρασιου γιαούρτι
3 αυγά (κραταω ένα κρόκο για επάλλειψη)
1 συσκευασία ξηρή μαγιά (αν όχι ξηρή μαγιά θα ήταν μια κουταλιά της σούπας φρέσκια μαγιά)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4,5 φλιτζάνια αλεύρι (αυτή η ποσότητα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού και το μέγεθος του αυγού, θα πρέπει να είναι μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι, είναι χρήσιμο να προσθέτετε αλεύρι με ελεγχόμενο τρόπο.

Γέμιση (μπορειτε να αυτοσχεδιάσετε και μονοι σας)
Λουκάνικο
κίτρινο τυρί
ελιές μαυρες και πρασινες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, νερό, ζάχαρη, μαγια, και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, λάδι, τα 2 αυγά, αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατευουμε μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμης μετά ρίχνουμε το βουτυρο και σιγα για σιγα το υπόλοιπο αλευρι και  ζυμωνουμε με το χέρι μέχρι να παρουμε μία ζύμη μαλακή και λεία και όχι κολλώδης

Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ την σκεδάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά.


Βουτυρώνουμε ένα ταψί
Ζυμώνουμε ελαφρά την ζύμη και κόβουμε μπαλάκια μέγεθος μανταρινιού και τα τοποθετούμε στο ταψάκι 4 εκ απόσταση το ένα από το άλλο και τα πλατειάζουμε λίγο με το χερι κάνοντας μια λακουβα στην μέση μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη.

Γεμίζουμε τα πιτσακια με κομματάκια λουκάνικο,ελιες , και κιτρινο τυρί.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτα


Αναμιγνύουμε το κρόκο αυγού με μελάσα και 1 κσ ελαιόλαδο και αλείφουμε τα πιτσακια μας

Το έψησα στον φούρνο 180 μοιρών για περίπου 25 30 λεπτά ελεγχόμενο, η θερμοκρασία του φούρνου σας μπορεί να είναι διαφορετική.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Κανέλας Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι Σοκολάτα…η μαγεία του είναι στην απλοτητά