Αφράτη πίτα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη

Συστατικά

Μισό φλιτζάνι γάλα
Ένα τέταρτο φλιτζάνι λάδι
1 και μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
2 κουταλιές γιαούρτι
Τα απράδια ενός αυγού για την πάστα και τους κρόκους για επαλλειψη
2 φλιτζάνια αλεύρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συστατικά γεμίσματος
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κουταλιές λάδι
πιπεριές (πρασινη-κοκκινη-κιτρινη)
2 μεγάλες βραστές πατάτες κομμέμενς σε κυβους
Αλατοπίπερο
Σκόνη σκόρδου
κόλιανδρο και πάπρικα
3 αυγά

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, λαδι, ζάχαρη, γιαούρτι, μαγιά, ασπράδι αυγού και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαριζ να πάρει μια συνοχή ζύμης και ζυμώνουμε πολύ καλα στο πάγκο μας να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα

Για την γέμιση
Σε ένα τηγάνι σε μετρια φωτια ρίχνουμε το λάδι, και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακωσει και προσθέτουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν και αυτά
Μετα προσθέτουμε τα μαχαρικά μας και ανακατευουμε. Τέλος προσθέτουμε και τις πατάτες και ανακατευουμε να αρωματιστούν.

Χτυπάμε 3 αυγα και τα τηγανίζουμε σαν ομέλετα την ψιλοκόβουμε

 

και την προσθέτουμε μέσα στην γέμιση.

 

Παίρνουμε την ζύμη που έχει φουσκώσει την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζυμώνουνε λίγο την κόβουμε στα 2 και ανοίγουμε 2 φύλλα περίπου 28-30 εκ.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι 30 εκ στρώνουμε το πρώτο φύλλο και βάζουμε την γέμιση.


Απο πάνω το άλλο φύλλο και σφραγίζουμε γυρω γυρω την γέμιση την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα.

Την ξεσκεπαζουμε την πίτα μας την αλειφουμε με αυγό την χαραζουμε με τα δαχτυλα σε 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσαμι και σπόρους παπαρούνας.


Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 ° C για 17 λεπτά

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροLamingtons (γλυκά με ινδοκάρυδο και σοκολάτα)
Επόμενο άρθροΣουπιές Κοκκίνιστες με Μανέστρα