Αφράτη πίτα με τυρί cottage και φέτα

Τόσο ζουμερό … απλά λιώνει στο στόμα σου! Εύκολο στην προετοιμασία και με προσιτά προϊόντα!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρουστας 500 g
αυγά 7 τεμ.
τυρί cottage 200 g
τυρί φέτα 200 g
γιαούρτι 300 γρ
ανθρακούχο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού.
μπέικιν πάουντερ 1/2 συσκευασία.
φυτικό λάδι 2/3 κουτ.
ζάχαρη άχνη για ψεκασμό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε 6 αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε τριμμένο τυρί cottage, φέτα, γιαούρτι, μπέικιν πάουντερ, σόδα και 1/2 κουτ. φυτικό λάδι. Αναμιγνύεται καλά. Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τακτοποιήστε τα δύο πρώτα φύλλα σε αυτό. Με μια μικρή κουτάλα, ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα. Βάλτε πάλι δύο κρούστες, γέμιση. Βάλτε λάδι σε 3 φύλλα / από τα υπόλοιπα / και συνεχίστε με γέμιση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα φύλλα στρώνονται μέχρι να τελειώσουν. Οτι μείνει από την  γέμιση χτυπήστε 1 αυγό, ανακατέψτε καλά. Η πίτα κόβεται σε τετράγωνα και την εμποτίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μόλις αφαιρεθεί από το φούρνο, πασπαλίζουμε την πίτα με άφθονη ζάχαρη άχνη. Καταναλώνεται ζεστή.
Το φυτικό λάδι μπορεί να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο .

ΠΗΓΗ: https://mytasted.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Κανταΐφι με κρέμα
Επόμενο άρθροΕύκολα και Γρήγορα Τυροκρουασανάκια