Γευστικό Κέικ με Ροδάκινα σε Κρεμώδη Βάση
Ένα κέικ γεμάτο γεύση και διπλή υφή, κρεμώδη βάση, γεμάτη με ροδάκινα και στρώμα κέικ. Απολαύστε
το!!

Δείτε Επίσης: Γλυκό ροδάκινο σε ζελέ | Τηγανίτες με ροδάκινο…Τέλειο

ΥΛΙΚΑ :

3 μεγάλα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο
1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι 24 cm ή ένα στρογγυλό ταψί. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί, για να μη λερωθεί ο φούρνος από το χυμό που θα απελευθερώσουν τα ροδάκινα κατά το ψήσιμό τους.
Σε μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέστε το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και 1 ολόκληρο αυγό και χτυπήστε καλά.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά και χτυπήστε ελαφρά για να ομογενοποιηθούν καλά. Πάρτε 1 φλιτζάνι αυτού του μείγματος και τοποθετήστε το σε άλλο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
Στο υπόλοιπο μίγμα, προσθέστε 2 κρόκους αυγού και χτυπήστε. Ανακατέψτε απαλά τα ροδάκινα και μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί. Αφήστε το στην άκρη.

Στο μπολ που έχετε κρατήσει το ένα φλιτζάνι μίγματος, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Ρίξτε αυτό το μίγμα πάνω από το μίγμα στο ταψί και πασπαλίστε με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 50-60 λεπτά να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Σκεπάστε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο εάν αρχίσει να μαυρίζει πολύ.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να παγώσει εντελώς για περίπου 2-3 ώρες.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.
Αυτό το κέικ δεν είναι υπερβολικά γλυκό, αλλά είναι γεμάτο ροδάκινα και η ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια κάνει τέλεια ισορροπία. Δοκιμάστε το!!

Δείτε Επίσης: Γλυκό ροδάκινο σε ζελέ | Τηγανίτες με ροδάκινο…Τέλειο

 

ΠΗΓΗ: omgchocolatedesserts.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό
Επόμενο άρθροΓλυκάκι με παγωμένη μπανάνα…σαν Παγωτό