Αφράτο Κέικ Μήλου

Υλικά:

2 μήλα
50 γρ.καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
4 αυγά
400 γρ.ζάχαρη
200 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε αρχικά σε φέτες τα δύο μήλα.
Τοποθετούμε τις φέτες από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη
και την κανέλα.

Στη συνέχεια,τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τα μήλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Κατόπιν σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα,κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τις βανίλιες.Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να μετατραπεί σε μια ζύμη.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Τοποθετούμε τα μήλα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει(περίπου 50 λεπτά).
Ελέγχουμε στο ενδιάμεσο με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Τέλος,όταν είναι έτοιμο το κέικ μας,ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα Πολίτικο κεμπάπ γιαουρτλού στο σπίτι
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την καλύτερη και πιο ευκολη ζύμη για πίτσα