Υλικά

μισό φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

μισό ποτήρι νερό

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

2 φακελάκια μαγιά ξηρή ή 1 κύβο νωπή

1 αβγό

λίγο αλάτι

4 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, μισό ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 φακελάκια μαγιά ξηρή ή 1 κύβο νωπή και αδειάζουμε τα υγρά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε 1 αβγό και λίγο αλάτι. Τελειώνουμε προσθέτοντας 4 και μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι περίπου. Πλάθουμε μία ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μπαλάκια και πλάθουμε ψωμάκια. Αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 20λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜία Καρυδόπιτα διαφορετική χωρίς αυγά…νηστίσιμη
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ Ρεβανί στα Πήλινα από ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!