Υλικά
 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κουταλιές της σούπας μέλι
 1 αυγό
 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
 1 φλιτζανάκι γάλα                                                                             σουσάμι                                                                                           1/2 φλιτζάνι τσικουδιά
 1 ποτήρι νερό
 ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
 κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο νερό, το αυγό, το γάλα, την τσικουδιά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
Κατόπιν ανοίγουμε φύλλο, πάρα πολύ λεπτό, το κόβουμε σε λουρίδες φάρδους 2-4 εκατοστά, το τυλίγουμε σε ρολό και το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Προσέχουμε
το χρώμα του φύλλου να διατηρηθεί ξανθό και να μην κοκκινίσει. Βγάζουμε τα ξεροτήγανα και τα σουρώνουμε.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι (για 10-15ξεροτήγανα) ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς και τα αφήνουμε να βράσουν 10-15 λεπτά έως ότου να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει.
Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα ξεροτήγανα μέσα στο σιρόπι, για 1-2 λεπτά, τα τραβάμε έξω, τα
τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, και αν θέλουμε.
ρίχνουμε και λίγο σουσάμι καβουρντισμένο.
Το λάδι πρέπει να είναι μπόλικο  ώστε τα ξεροτήγανα να κολυμπάνε σ’ αυτό,

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ με πετιμέζι, μήλο και αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΤα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά του Σεπτεμβρίου