Αχλάδια φούρνου με τυρί, μέλι και καρύδια.

Τα Αχλάδια φούρνου γεμιστά με τυρι, μέλι και καρύδια είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που θα κατακτήσει όλους τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων.Η γλυκιά γεύση του μελιού και του αχλαδιού έρχεται σε αντίθεση με την έντονη γεύση της γκοργκοντζόλας, όλα εμπλουτισμένα με μερικούς ξηρούς καρπούς που κάνουν επίσης η υφή να είναι πραγματικά μοναδική.
Γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία, αυτά τα αχλάδια γεμιστά με τυρί είναι από εκείνα τα κομψά ορεκτικά που θα αφήσουν τους πάντες άφωνους.

Συστατικά:

2 αχλάδια (πρέπει να είναι ώριμα και γλυκά)
Τυρί (μασκαρπόνε-μπλε τυρι-γκοργκοντζόλα)
καρυδόψιχα
μέλι
Αλάτι για γεύση
πιπέρι όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα αχλάδια, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε το σκληρό κεντρικό μέρος και δημιουργήστε μια κοιλότητα με τους σπόρους.
Σε αυτό το σημείο αλατίζουμε ελαφρά τα αχλάδια και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε βάζοντας μπόλικο τυρι μέσα στο κενό, πιέζοντας λίγη.
Χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα, τα απλώνουμε πάνω από τα αχλάδια και τα σκεπάζουμε με λίγο μέλι για γεύση.

Τα τοποθετούμε σταδιακά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10/15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

ΠΗΓΗδημοσίευση του χρήστη Katia la curiosita' in cucina
Προηγούμενο άρθροΗ Πίτσα της Ιταλίδας Γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουτουλιού με βασιλικά σύκα