Κους Κους Λαχανικών

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, στο παρελθόν είχα ετοιμάσει μια εκδοχή με κολοκυθάκιαμόνο. Αυτή τη φορά σκέφτηκα ένα Κους Κους Λαχανικών, πλούσιο και πολύχρωμο, ιδανικό για όλες τις εποχές και ιδανικό για να το φτιάξετε σε πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τα διαθέσιμα λαχανικά!

Υλικά

Ποσότητα για 4 άτομα

280 g κουσκούς + 320 g βραστό νερό + 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια
1 μέτρια μελιτζάνα
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
10 ντοματίνια
φρέσκος βασιλικός
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πώς να φτιάξετε κους κους με λαχανικά
Πρώτα από όλα ζυγίζουμε το κουσκούς, το βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το ενδεδειγμένο νερό με μια πρέζα αλάτι.
Όταν πάρει βράση το ρίχνουμε στο κουσκούς. Ανακατεψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε το λάδι. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί
για 5 λεπτά. Κουνηστε με ένα πιρούνι για να χαλαρώσουν οι κόκκοι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Φυλάσσετε στο ψυγείο εάν θέλετε να το κάνετε κρύο διαφορετικά αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά. Τα κόβουμε όλα σε ίσους κύβους. τα ντοματίνια σε 4 μέρη.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε πρώτα τις μελιτζάνες. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν καλά,
θα χρειαστούν 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύουμε
για άλλα 3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα γυρίζουμε, αλατίζουμε, τον μαϊντανό άλλη μια δοση λάδι. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς:

Για τη ζεστή εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε το κουσκούς απευθείας στο τηγάνι με τα λαχανικά, σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι για 2 λεπτά.
Κρύο κουσκούς
Αλατοπιπερώνουμε το κους κους με τα μισά λαχανικά, μια κουταλιά λάδι και φρέσκα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε προσθέτοντας τα άλλα λαχανικά σκορπισμένα στην επιφάνεια!

Το κουσκούς λαχανικών είναι έτοιμο!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαλάτα κουσκούς – Λατρεύω το κουσκούς γιατί μαγειρεύει σε 5 λεπτά και μπορείτε να προσθέσετε ό, τι λαχανικό, κρέας ή ψάρι θέλετε.

Σαλάτα ΚουσΚους

Συστατικά σαλάτας κουσκούς:

Υλικά

1 φλιτζάνι κουσκούς
1 φλιτζάνι ζωμό ή νερό
3 λεμόνια στυμένα, περίπου ¼ φλιτζάνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Φύλλα μαϊντανού – 2 κουταλιές της σούπας
Κόλιανδρο – 2 κουταλιές της σούπας
Δυόσμο – 2 κουταλιές της σούπας
Κόκκινη πιπεριά – 1 σε κύβους
Κόκκινο κρεμμύδι – 1/2 σε κύβους
Αγγούρι – 1 σε κύβους
Προσθέστε τυρί φέτα ή ψητό σολομό, ψητό κοτόπουλο για ένα πιο πλούσιο γεύμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολάκι έχω ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόλιανδρο, και δυόσμο

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκους με βραστό νερό το σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά.
Το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αγγούρι και κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι το μπολάκι με τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και τέλος το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέστε και ελαιόλαδο και αλάτι εάν θέλετε και ανακατέψτε.

Σημείωση:
Προσθέστε 4 μικρές καυτερές πιπεριές εάν θέλετε πιο πικάντικη γεύση
Προσθέστε τυρί φέτα ή ψητό σολομό, ψητό κοτόπουλο για ένα πιο πλούσιο γεύμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροEλαφρύ γλυκό που χρειάζονται 10 λεπτά για να το φτιάξεις!!!😋😋
Επόμενο άρθροΤυροκούλουρα αφράτα και πεντανόστιμα