Γίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο

Γίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο: Μία εύκολη συνταγή μαζί με τα μυστικά για να τους φτιάξεις όπως τους έκανε η μαμά τα καλοκαίρια συνήθως

Υλικά

500 γρ. γίγαντες

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.
Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το σέλερι, τα καρότα
και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του
βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.
Μόλις ετοιμαστούν, τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Caprese..είναι ιδανικό να το σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος
Επόμενο άρθροΠαγωτό καϊμάκι με γλυκό κεράσι!!!🍦🍦 🍒🍒