Γίγαντες  μελωμένοι και πεντανόστιμοι

Γίγαντες μία εύκολη συνταγή μαζί με τα μυστικά για να τους φτιάξεις όπως τους έκανε η γιαγιά, μελωμένους και πεντανόστιμους

Υλικά:

500γρ Γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελιδες σκορδο
Ντομάτα κονκασε
1 κουταλάκι του γλυκού πελτε
1 στικ σέλερι
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1/2 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιαζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου στα 40 με 50 λεπτά. Κατά την διάρκεια ξαφρίζουμε.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, σουρώνουμε και κρατάμε περίπου 200ml από το νερό τους.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το σέλερι, και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τους γίγαντες, τις ντομάτες κονκασε, τον πελτε, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να χυλωσουν οι γίγαντες.
Όταν είναι έτοιμοι προσθετουμε ώμο ελαιόλαδο.
Σας στέλνω την πιο γλυκιά καλημέρα με πολύ αγαπη!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό συκαλάκι
Επόμενο άρθροΚεφτέδες σε σάλτσα Γιαουρτιού