Συστατικά

1 πακέτο φύλλο βηρυτού
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκου Lime
Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμο λίγο λιωμένο βούτυρο.

Melted butter

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την κρέμα.
Αναμίξτε τις 4 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ στο 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, βράστε το γάλα, το μείγμα κορνφλαουρ, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Συνεχίστε να ανακατεύετε αργά.
Όταν αρχίσει να βράζει και πξζει, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Αφαιρέστε απ τη φωτιά και αφήστε το σε ένα μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει.

10641239_1583574258574734_6671484790836069891_n

Στη συνέχεια, θα φτιαξουμε το σιρόπι της ζάχαρης, καθώς πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν χύνεται στο ζεστό ψημένο γαλακτουμπουρεκο.
Προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
Βράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό Lime.
Αφήστε λίγο για άλλα 10 λεπτά

 

Egyptian sugar syrup

Τώρα για τα στρώματα φίλτρου:
Σημείωση: Φροντίστε να σκεπάσετε τα φύλλα του πακέτου ενώ εργάζεστε με άλλα φύλλα. Βασικά, θα δουλέψουμε με τα μισά φύλλα, προσθέτουμε τη γέμιση και στη συνέχεια προσθέτουμε το άλλο μισό. Κάθε φύλλο πρέπει να βουρτσίζεται πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο όπως φαίνεται παρακάτω.
Σε ένα πυρέξ ή σε οποιοδήποτε άλλο ταψί, βουρτσίστε τον πυθμένα του με λιωμένο βούτυρο.
Προσθέστε ένα φύλλο και βουρτσίστε το με το λιωμένο βούτυρο.

Egyptian baklava...Fillo dough
Συνεχίστε να το κάνετε και βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο σε κάθε ένα φύλλο μέχρι να φτάσετε στο μισό πακέτο.
Προσθέστε την κρύα κρέμα και απλώστε την.

Cream stuffing
Προσθέστε ένα στρώμα φύλλου ζύμης στο πάνω μέρος της κρέμας και βουρτσιστε με λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίστε ξανά και βουρτσίστε κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να τελειώσετε το πλήρες πακέτο.

Fillo dough
Προσεκτικά, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε τις διαγώνιες γραμμές όπως παρακάτω.

IMG_3135

Στη συνέχεια, κόψτε τις διαγωνίες με ένα άλλο σύνολο ίσων κομματιών.

Egyptian baklava
Ψήστε στους 190 βαθμούς στο φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου μισή ώρα.

Egyptian baklavaΜόλις βγει, ρίξτε το σιρόπι ζάχαρης σε θερμοκρασία δωματίου από πάνω του του.
Μην το κόψετε μέχρι να κρυώσει πλήρως.
Απολαύστε με ένα φλιτζάνι τσάι .
ΚEgyptian baklava

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη
Επόμενο άρθροΜία Πουτίγκα με σταφίδες και ψωμί…πλημμυρίζει το στόμα γεύση