Γαλακτουμπερακάκια

Υλικα

μισο κιλο φυλλα κρουστας
250 γρ βουτυρο αγελαδινο για το αλειμμα φυλλων
Υλικα για το σιροπι
800 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
1 στικ κανέλας
10 γαρύφαλλα
1 λεμονι της φλουδες
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά της σουπας μέλι
1 βανιλια

για την κρεμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
3 αβγά
200 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανιλιες

Εκτέλεση

Σιροπι

Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι γιτι θελουμε να ειναι κρυο…Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο, την ζαχαρη,τοστικ κανελα,τα γαρυφαλλα της φλουδες απο ενα λεμονι το αφηνουμε να βρασει 7 -8 λεπτα ,απο την στιγμη που θα αρχησει να βραζει κραταμε τα λεπτα .Μολις περασουν τα λεπτα βρασμου κλεινουμε το ματι της κουζινας και πτοσθετουμε την μια βανιλια ,το χυμο απο το λεμονι και το μελι ανακατευουμε λιγο να λιωσει το μελι και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει ….

για την κρεμα

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα αφηνοντας στην ακρη μια κουπα γαλα και το βαζουμε στο ματι της κουζινας να ζεσταθει… Σε ενα αλλο μπολ βαζουμε το σιμιγδαλι,της βανιλιες ,τα αυγα,ανακατευουμε λιγο με ενα συρμα προσθεττουμε και την ζαχαρη και κατοπιν το γαλα ανακατευουμε καλα με το συρμα, και περνουμε λίγο-λίγο από το γάλα που καίει στο μείγμα του μπολ για να πάρει τη θερμοκρασία του και όλο αυτό το βάζουμε στην κατσαρόλα και το ξαναβαζουμε στο ματι ανακατευοντας μεχρι να πηξει .το βγαζουμε απο το ματι και προσθετουμε το ξύσμα λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει,μεταφεροντας σε ενα μπολ ,σκεπαζοντας με μια μεμβρανη… Μολις κρυωσει το σιροπι και η κρεμα ,ξεκιναμε το τυλιγμα,αφου λιωσιμο το βουτυρο στο φουρνο μικροκυμματων να μην ειναι καυτο…Βάζουμε το φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια και λαδώνουμε το μισό φυλλο με πινέλο,και το διπλώνουμε και το κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες (το διπλώνουμε από την μικρή πλευρά του [ δες βιντεο ]Βάζουμε στην άκρη από 1 κουταλιά της σούπας κρέμα και στις 3 λωρίδες. Τυλίγουμε απαλά σε ρολακι διπλώνοντας πρώτα από το πλάι. Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας και τοποθετούμε τα γαλακτομπουρεκάκια το ένα δίπλα στο άλλο, όχι σφιχτά γιατί η κρέμα φουσκώνει. Από πάνω τα βουτυρώνουμε καλά με το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αέρα στους 180 °C για 40–50΄ μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα πάνω-κάτω.
Μόλις βγάζουμε από το φούρνο οπως ειναι ζεστα σιροπιάζουμε κατευθειαν με το κρύο σιρόπι και αφήνουμενα τραβηξουν το σιροπι και να κρυώσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜανιταροκεφτέδες με κιμά
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα χωρίς Φύλλο