Γαλατόπιτα με πορτοκάλι

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
60 γρ σιμιγδάλι
60 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού
2 τεμ. βανίλια
Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
50 γρ βούτυρο

Για επάλειψη
1 αυγό,
2 κ.σ. νερό και
2 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

Όλα τα προϊόντα μπαίνουν σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν.
Αμέσως μετά την πήξη προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα,
αλείφουμε με μείγμα κρόκο αυγού, νερό και ζάχαρη και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C να ψηθεί
σε αέρα για 30-35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).

Καλη Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροMακεδονικό κέικ με καρύδια…ενώ το ψήνετε μυρίζει όλο το σπίτι…
Επόμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα κρεμώδης με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μπαχαρικά.