Νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα

Φανταστείτε μια πίτα ζεστή και φρεσκοψημένη, με χρυσαφένιο φύλλο και αχνιστό, μυρωδάτο περιεχόμενο. Αυτό είναι η νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα, μια λιχουδιά που συνδυάζει την απλότητα με την απόλαυση.

Η ζύμη αγκαλιάζει τρυφερά τα λευκά πατατάκια και τα πράσα, που έχουν σοταριστεί με κρεμμύδι και καρότο. Η γέμιση, αρωματισμένη με άνηθο και μαϊντανό, γίνεται ζουμερή και χυλωμένη, χάρη στην προσθήκη ντομάτας και χυμού λεμονιού.

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών. Το τραγανό φύλλο, η μαλακή πατάτα, το γλυκό πράσο και η δροσερή ντομάτα συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Ταιριάζει ως ορεκτικό, ως κύριο πιάτο ή ακόμα και ως συνοδευτικό. Είναι χορταστική, θρεπτική και, φυσικά, νηστίσιμη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν vegan ή vegetarian διατροφή.

Είτε λοιπόν νηστεύετε, είτε απλά θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, η νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα είναι η τέλεια επιλογή. Φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα και απολαύστε την με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Υλικα-Εκτέλεση

για το φύλλο:

600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρησεις
20 γραμ ελαιόλαδο
20 γραμ ξύδι
Λίγο αλάτι κ νερό όσο πάρει να έχω μια εύπλαστη ζύμη.Αφηνω να ξεκουραστεί μια ωρίτσα

Γέμιση:

Τσιγαριζω ένα πράσο ψιλοκομμένο,ένα κρεμμύδι ξερό,2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα,μια κόκκινη πιπεριά κ αφού μαραθούν
ρίχνω 5 6 βραστές πατάτες αφού λίγο τις έλιωσα,ανιθο μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι,ριγανη,λίγο αλάτι κ μια σκελίδα σκόρδο(Το λατρεύω μπορείτε να το παραλείψετε)αφήνω στην άκρη να κρυώσει.αφου τελειώσω την διαδικασία κ λαδωσω τα φύλλα μου 3 πάνω 3 κάτω πασπαλιζω με σουσάμι

κ ψήσιμο στους 180 για μια ωρίτσα ανάλογα τον φουρνο σας μέχρι να χρυσισει.Βγαζουμε από το φούρνο κ δεν σταματάμε στο ένα κομμάτι,ακούμε μόνο κρατς κρουτς.

Η Συνταγή είναι της κας Δημητρα Γενηγεωργη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατόπιτα Νηστίσιμη

Πατατόπιτα Νηστίσιμη

Υλικά:

1 φύλλο κρούστας
5 μεσαίες πατάτες
άνηθο (αν δεν θέλετε βάλτε μαϊντανό )
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε Κόβουμε κ βράζουμε τις πατάτες .
Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιολάδο και ψιλοκομμένο τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε καλά και σε ένα ταψακι αλείφουμε με ελαιόλαδο βάζουμε 1 φύλλο και ραντίζουμε με λίγο λάδι συνεχίζουμε με αλλά 5 φύλλα αφού τα ραντίζουμε κάθε φορά με λάδι και ρίχνουμε την γέμιση

Βάζουμε αλλά 5 φύλλα με ελαιόλαδο και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια
ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αν θέλετε βάζετε σουσάμι η μαύρο σουσάμι .
Επίσης αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάπαρη η ψιλοκομμένες πράσινες ελιές που ταιριάζει τέλεια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το mageirisa.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜασκαρπόνε και νουτέλα: το τέλειο ζευγάρι
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού: Η συνταγή που θα λατρέψετε!