Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

8 ποτήρια γάλα
5 αυγά
2 βανίλιες
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1/2 Βιτάμ
2 κσ φρυγανιά
κανέλα και ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ξεκινάω και βάζω 6 ποτήρια γάλα να βρασουν
Βάζω δύο ποτήρια γάλα σε λεκάνη με τα αυγά, βανίλιες, σιμιγδάλι, ξύσμα λεμονιού και 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα τα ρίχνω όταν κάψει το γάλα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει ( Προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς αλλοιώς μπορεί να κολλήσει.). Αφού είναι έτοιμη η κρέμα ρίχνω μισό Βιτάμ και ανακατευω να ενσωματωθεί.
Εχω βουτυρώσει το ταψί μου και πασπαλίσει φρυγανιά ρίχνω μέσα την κρέμα και πάνω βάζω σκόρπια κανέλα και ζάχαρη.
Το ισιωνω και το χτυπάω το ταψι στο παγκο μου να κατσει. Ρίχνω λίγο λαδάκι σταγόνες σκόρπιες και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Κυριακη Μανη

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Εκμέκ Πολίτικο Συγκλονιστικό!!!Το Εκμέκ που κάνει Θραύση στο internet!!!
Επόμενο άρθροΧοιρινό στο φούρνο με πατάτες Λεμονάτο και σκορδάτο