Γαλλική Μπακέτα

Συστατικά

Μέθοδος
700g αλεύρι λευκού ψωμιού
520g κρύου νερού
1 κουταλάκι του γλυκού / 8g αλάτι
½tsp / 2g στιγμιαίας ή ενεργής ξηρής μαγιάς
Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια μαγιά: 8g

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε.
Προσθέστε το νερό και ζυμώστε τα όλα σε μια κολλώδη ζύμη όπως φαίνεται.
Καλύψτε το μπολ και ρυθμίστε το χρονόμετρο για 45 λεπτά.
Μετά από 45 λεπτά, βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και με βρεγμένα χέρια χτυπήστε τη ζύμη
πίσω δίνοντάς της 5 ή 6 στροφές. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία άλλες 3 φορές


5. Μετά το φούσκωμα των τελευταίων 45 λεπτών, γυρίστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη
επιφάνεια και διαιρέστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και προ-μορφοποιήστε τα όπως φαίνεται
στην φωτό,

καλύψτε τα με ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε να χαλαρώσουν
για 15 λεπτά.
6. Μετά από τα 15 λεπτά σχηματίστε τα προ-σχήματα στις μπαγκέτες και τοποθετήστε
τα πάνω στο καλά αλευρωμένο πανί, όπως φαίνεται στην φωτό, ρυθμίστε το χρονόμετρο για 20 λεπτά


7. Μετά τα 20 λεπτά κρατήστε τες για άλλα 10 έως 12 λεπτά ενώ ο φούρνος
θερμαίνεται έως 220 ° C τοποθετήστε επίσης ένα ταψί ζεστού νερού στο κάτω ράφι του
φούρνου .
8. Τοποθετήστε τις μπαγκέτες σε ελαφρά λιπαρά ταψιά, ψεκάστε με λίγο νερό και χαράξτε
τις μπαγκέτες.


9. Τοποθετήστε τις μπαγκέτες στον ζεστό φούρνο, ψεκάστε μέσα στο φούρνο με νερό
όπως φαίνεται, και ψήστε για 16 έως 20 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και
τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι μέχρι να κρυώσει.
10. Απολαύστε.

Συνηθισμένα προβλήματα
Για να αποφύγετε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα με αυτήν τη συνταγή μπαγκέτα, ακολουθήστε αυτήν την τυπική διαδικασία συμβουλών και δεν θα κάνετε λάθος.

1. Τηρήστε αυστηρά τη συνταγή, οι ποσότητες: και η χρήση των σωστών συστατικών είναι πολύ σημαντική για επιτυχή αποτελέσματα.

2. Χρησιμοποιήστε ζυγαριές για τις μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νερού, μην μετατρέπετε σε κύπελλα ή κανάτες μέτρησης, είναι πολύ ανακριβείς.

4. Ελέγξτε ότι η μαγιά σας λειτουργεί ΠΡΙΝ ξεκινήσετε τη συνταγή, μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή μαγιάς όπως φαίνεται στο βίντεο με το ψωμί σάντουιτς εδώ https://www.youtube.com/watch?v=HWpSb… 

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Επτάζυμο Καλύμνου!
Επόμενο άρθροΒραστή Σοκολατόπιτα