Γαλλικό Κέικ

Απαραίτητα προϊόντα:

Για τις κρούστες βάσεις:
150 γραμμάρια ζάχαρης
1 αυγό
200 ml φρέσκου αγελαδινού γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
50 γραμμάρια βουτύρου
400 γραμμάρια αλευριού

για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα
2 αυγα
8 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
60 γραμμάρια βουτύρου
1 βανίλια
Επιπλεον
1 μαρμελάδα βατόμουρου
καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Ετοιμάζω καραμέλες βάζοντας το αυγό με ζάχαρη, μέλι, σόδα, γάλα και βούτυρο σε ένα κατάλληλο κατσαρολάκι.
Βάλτε στη φωτιά και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα αλλάξει χρώμα και σκουραίνει ελαφρά.
Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει ένα χρώμα καραμέλας. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει.
Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε. Φτιάχνω μια μπάλα και την κόβω σε 5 ή 7 μικρότερες. Ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού.
Παίρνω μια μπάλα και ανοιγω μια λεπτη φύλλο-κρούστα σε μια αλευρωμένη επιφανεια εργασίας. Καλύπτω ένα ταψί με χαρτί και βάζω την κρουστα. Τρύπησα με ένα πιρούνι και έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν (6-7 λεπτά).

Το βγάζω και την κρυώνω. Επαναλαμβάνω με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης.
Ετοιμάζω την κρέμα χτυπώντας τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα κατάλληλο μπολ. Προσθέτω λιγότερο από το κρύο γάλα. Το έβαλα στη φωτιά και, ανακατεύοντας συνεχώς, βράζω την κρέμα. Τέλος προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο.
Συναρμολογώ το κέικ εναλλάσσοντας φύλλο κρουστας και κρέμα μέχρι να εξαντληθούν. Μετά το δεύτερο φύλλο έβαλα μαρμελάδα βατόμουρου. Πασπαλίστε το τελικό κέικ με αλεσμένα καρύδια πάνω και πλευρικά.
Είναι καλό να παραμείνετε να κρυώσει στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

https://helengrblog.blogspot.com/2012/08/corn-flour.html

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΙταλικά πτι φουρ με κρέμα patissieri (Zepole)
Επόμενο άρθροΣπιτική Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Corn Flour