Γαλοπούλα με μαγιονέζα στο φουρνο

Υλικά:

πατάτες – 400 γρ.
– στήθος γαλοπούλας – 300 γρ.
– αυγό κοτόπουλου – 3 τεμ.
– μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας
– αλάτι – για γεύση
– πιπέρι (αλεσμένο) – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 25 λεπτά).
2. Βράζουμε τα στήθη γαλοπούλας σε αλατισμένο νερό 20-25
3. Κόβουμε το στήθος σε μικρούς κύβους.
4. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους ίδιου μεγέθους, τους οποίους έχουμε προ-ξεφλουδίσει.
5. Τηγανίζουμε τις πατάτες μαζί με το στήθος σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αυτό θα δώσει στην φαγητό επιπλέον τραγανότητα.

6. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε μαγιονέζα ή κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε πιπέρι ή άλλα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
7. Τοποθετήστε τις τηγανητές πατάτες και τη γαλοπούλα σε ένα πυρίμαχο ταψί.
8. Περιχύνουμε τα πάντα με το μείγμα αυγού-μαγιονέζας και βάζουμε στο φούρνο για 20 – 30 λεπτά (θερμοκρασία – 180 βαθμούς).
9. Μόλις ψηθεί το αυγό και σχηματιστεί μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα, το φαγητό είναι έτοιμη. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε
να κρυώσει ελαφρώς και μετά σερβίρουμε ζεστό.

ΠΗΓΗ: Запеканка (рецепты приготовлени

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτα γαλοπούλας με μανιτάρια

Υλικά

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας στήθος ή μπούτι [είναι πιο μαλακό]
6-8 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτί φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας [αν δεν έχετε βάζετε κονσέρβας]
4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι μαϊντανό χονδροκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 λεμονιού ή λαϊμ το χυμό
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
αλεύρι
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε, αλευρώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε στο τηγάνι, σε βούτυρο ή μαργαρίνη για 5΄περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε ένα πιρέξ ή ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν χωρίς όμως να σας στεγνώσουν.
Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε με λίγο νεράκι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
Σβύνετε με το κρασί και το λεμόνι αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό, αφήνετε 3-4 ΄και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Τέλος προσθέτετε το μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Κόβετε το φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες τις τοποθετείτε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένο τυρί και σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.Την ίδια συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με φιλέτο κοτόπουλου.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  sintayes.gr

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινό Μπισκοτογλυκό με πορτοκάλι και βερύκοκα
Επόμενο άρθροΜαλακά αέρινα μπισκότα με μία βελουδινη κρέμα.