Kοκκινιστά εντόσθια ή συκωτάκια κοτόπουλου

Τα κοκκινιστά εντόσθια ή συκωτάκια κοτόπουλου είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να τα ετοιμάσετε:

Συστατικά:

500 γραμμάρια εντόσθια ή συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια ντομάτες σε κονσέρβα, θρυμματισμένες ή κομμένες σε κύβους (εφώ έριξα και μερικά ντοματίνια)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμός κότας
Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

Καθαρίστε τα εντόσθια του κοτόπουλου αφαιρώντας τυχόν περιττό λίπος ή μεμβράνες. Τα ξεπλένουμε καλά κάτω από κρύο νερό και τα
στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο
και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

Προσθέστε τα εντόσθια κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε στο τηγάνι τις ντομάτες θρυμματισμένες ή κομμένες σε κύβους και το ζωμό κοτόπουλου. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα εντόσθια του κοτόπουλου να σιγοβράσουν για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι να
μαλακώσουν. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε κι άλλο ζωμό αν χρειάζεται.
Μόλις μαλακώσουν αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Σερβίρωνται ζεστά ως κυρίως πιάτο, συνοδευόμενο από ψωμί ψημένο ή πουρέ πατάτας, αν θέλετε.

Απολαύστε αυτό το γευστικό και χορταστικό ιταλικό πιάτο !

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό βανίλια Παρφέ
Επόμενο άρθροΓρανίτα λευκού ροδάκινου με φρέσκο ​​δυόσμο και σαντιγί