Δείτε Επίσης: Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα…γεύση αξέχαστη | Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο

Γαρίδες με ρύζι 🦐

Πιάτο που πάντα εντυπωσιάζει σε τραπέζια!
Εγω έβαλα φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού εαν βάλετε τις μεγάλες βγαίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ρυζι 500γρ (κίτρινο σπυρωτο)
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Μισό σφηνοποτηρο ούζο
5-6 φύλλα φρέσκα πλατυφ. βασιλικου
Αλάτι-πιπερι-λίγο ζάχαρη
2 φρέσκες ντομάτες στο τρίφτη
2 κουτ.σουπας πελτε διαλυμένο σε λίγο νερό
1 κύβο λαχανικών
Ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Μετράω το νερό που χρειάζετε για το ρύζι το ρίχνω σε μια κατσαρόλα και μόλις έβρασε έριξα τις γαρίδες (μισές ολόκληρες, μισές τις καθάρισα και άφησα την ουρά αφαιρώντας τα εντερακια) και έριξα τις ολόκληρες και τα κεφάλια . Μετα από 5 λεπτά με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις ολόκληρες και συνεχίζω το βράσιμο κεφαλιών 15 -20 λεπτά ακόμα αφαιρώ ρίχνω τον κύβο και μετά το ρύζι με αλάτι και λίγο πιπέρι και σιγοβράζω.(το ρύζι όταν γίνει θα έχει πάρει απόχρωση πορτοκαλί) ρίχνω λίγο φρέσκο βούτυρο και έτοιμο.
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι βαθύ με ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και σκόρδο και ρίχνω τις υπόλοιπες (μόνο με την ουρα) για 3 λεπτά και σβήνω με ούζο.Τις αφαιρώ και ρίχνω τις ντομάτες τον πελτέ αλάτι πιπέρι λίγο ζάχαρη το ξύσμα λεμονιού λίγο φρέσκο βούτυρο και τα φύλλα βασιλικού και σιγοβράζω μέχρι να δέσει και μετά ρίχνω όλες τις γαρίδες και συνεχίζω 2 λεπτά ακόμα.
Παίρνω τη φόρμα βάζω το ρύζι (ας είναι ζεστό) γυρνάω σε πιατέλα και στη τρύπα ρίχνω τις γαρίδες και στολίζω περιμετρικά ρίχνοντάς και τη σάλτσα ! 🦐🦐🦐🦐

Δείτε Επίσης: Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα…γεύση αξέχαστη | Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο

απο Karolina Mega

Προηγούμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας με καρύδι
Επόμενο άρθροΠιροσκί με πατάτα.