Δείτε και αυτές: Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο | Μακαρόνια με γαρίδες Σαγανάκι

Γαρίδες Σαγανάκι

Συστατικά

20 μεγάλες βραστές γαρίδες αποφλοιωμένες (χωρίς τις ουρές)
6 αποφλοιωμένες γαρίδες (με τις ουρές και προσθέστε στο τέλος για διακόσμηση)

1 καφέ κρεμμύδι
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
3/4 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
100ml ούζου
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κγ. τσίλι σκόνη
½ κγ. πάπρικα γλυκιά
¼ κγ. κύμινο
Ρίγανη, φρέσκο μαϊντανό
δάφνη
1-2 κγ ζάχαρη (προαιρετικά)
2 -3 σκελίδες σκόρδου λιωμένο

Εκτέλεση

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σας σε ελαιόλαδο. Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ και τον πελτέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αν οι ντομάτες είναι πολύ ξινές , αλατi πιπέρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα αρωματικά κρασί, φρέσκο μαϊντανό και σκόρδο και σβήνετε με
ούζο. Σιγοβράστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για να το κάνετε πιο νόστιμο.
Στη συνέχεια, προσθέστε γαρίδες χωρίς ουρές και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Τρίψτε την φέτα και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και τακτοποιήστε τις γαρίδες σας στην κορυφή για να φαίνονται καλές στο τραπέζι. Διακοσμήστε το πιάτο με τις γαρίδες με ουρές και σερβίρετε με Σπιτικό ψωμί.

Σημείωση: Τα αρωματικά βότανα δεν είναι όλα απαραίτητα αν δεν τα έχετε.

Δείτε και αυτές: Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο | Μακαρόνια με γαρίδες Σαγανάκι

ΠΗΓΗ: Connie Michaelidis-Todorovski
Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα στο Τηγάνι: Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή