Γαριδομακαρονάδα αλα κρεμ

Υλικά

20-25 γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες
1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι Barilla
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Το χυμό από μισό λεμόνι
150 γραμμάρια τυρί τριμμένο γραβιέρα Νάξου
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος πλήρες 500ml
Αλάτι χονδρό για τα ζυμαρικά
Βασιλικό αποξηραμένο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι πιπέρι λίγη γλυκιά πάπρικα και το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια τις γαρίδες αυτό είναι σαν μια μικρή μαριναδα.
Βάζουμε το σκεύος στην φωτιά να πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες το πολύ για 2 λεπτά η κάθε πλευρά και όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε στο τηγάνι ακόμα λίγο βούτυρο και αμέσως σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν όλα και να πάρουν ένα χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αμέσως ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε την φωτιά στην μέση, μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε 1 λεπτό και αμέσως ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε το μάτι αφήνουμε την κρέμα να πάρει την φωτιά της και αμέσως ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας.
Και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αμέσως ρίχνουμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να γίνουν ένα βάζοντας τελευταίο τον αποξηραμένο βασιλικό και αφήνουμε λίγο το φαγητό μας να ξεκουραστεί.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα & Πιπέριες…το φαγητό του Χειμώνα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμα με τυρια ντομάτα και ρίγανη