Ριγκατόνι με κεφτέδες σε κρεμώδης σάλτσα

Υλικά:

Για τους κεφτέδες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα

450 gr κρέμα γάλακτος
450 gr ζυμαρικά ριγκατόνι (μαγειρεμένα)
650 ml βάζο σάλτσα μαρινάρα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για την κρέμα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Προσθέστε τη μαρινάρα στην κρέμα και σιγοβράστε για 5 λεπτά
Προσθέστε τα κεφτεδάκια κομμένα στα 2 ή στα 4 στη σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε όλα μαζι
Σερβίρουμε με σαλάτα και σκορδόψωμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητά λαχανικά στο φούρνο…όπως το Μπριάμ
Επόμενο άρθροΕκμεκ Τσουρέκι