Γαύρος Μαρινάτος

Συστατικά

500 γρ γαυρο
60 γρ ξύδι από λευκό κρασί
120 γρ νερό
να δοκιμάσω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
να δοκιμάσω αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια μαϊντανό

Εκτέλεση

Αφαιρέστε το κεφάλι από τον γαύρο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή πάρτε το κεφάλι του γαύρου ανάμεσα σε δύο δάχτυλα και πιέστε:
το κεφάλι θα ξεκολλήσει και τραβώντας προς το μέρος σας αφαιρέστε και τα μύχια.
Ανοίξτε τους γαύρους σαν βιβλίο και αφαιρέστε το κόκαλο.

Ξεπλύνετε τους σε μια λεκάνη αλλάζοντας το νερό πολλές φορές.
βάλτε τα στην κατάψυξη για 96 ώρες
Βγάζουμε τους γαυρους και τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε απορροφητικό χαρτί
Τους αραδιάζετε σε ταψί και πασπαλίζετε με τη μαρινάδα που έχετε ετοιμάσει ανακατεύοντας νερό, ξύδι και κρασί, τα σκεπάζετε όλα, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου.

Οταν ασπρίσουν τα στραγγίζουμε από τη μαρινάδα
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον μαϊντανό, προσθέτουμε λάδι και αλάτι
Στρώνουμε τους γαυρους σε στρώσεις σε ταψί εναλλάξ με τη σάλτσα, τις σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου
μία ώρα αφήνοντάς τις να φουσκώσουν. Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑέρινη Ταραμοσαλάτα: Νέα Υφή, Παλιά Αγαπημένη Γεύση
Επόμενο άρθροNτονατς με σοκολάτα σε μορφή κυψέλης