Γεμιστά Σουδάκια με κρέμα

Συνταγή

1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα ζαχαρη ζάχαρης
1 πρέζα ζάχαρη αλατιού
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
κρέμα Βανίλια
255 γρ γάλα
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κ.γ.
2 αυγά κρόκου
60 γρ ζάχαρη
30 γρ κορν φλαουρ

Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα που βάζουμε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε όλα να συνδυαστούν και βράστε,

στη συνέχεια κλείστε τη φωτιά και βάλτε το αλεύρι ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ωραίο σφιχτό μείγμα, και στη συνέχεια ξαναβάλτε σε μεσαία φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2 λεπτά για να μην αφήσετε υγρασία.


2) Σε ένα μίξερ βάζουμε τη ζύμη όταν είναι ακόμη ζεστή και ανακατεύουμε σε μέτρια υψηλή
ταχύτητα για 2 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.
3) Προσθέστε ένα αυγό στο μείγμα και συνδυάστε τα όλα μαζί, στη συνέχεια, βάλτε το
δεύτερο αυγό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αυγά, όταν όλα συνδυαστούν
ανακατέψτε για 2 ακόμη λεπτά.


4) Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής(κορνε) και κάντε έναν κύκλο και
κλείνοντας το εσωτερικό μέσα σε ένα ταψί με χαρτί χαρί ψησίματος περίπου 4 εκ αποσταση.


5) Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
6) Πολύ σημαντικό να αφήσετε τα γλυκακια να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το χαρτί,
γιατί θα κάνουν τρυπά στο κάτω μέρος εάν αφαιρεθούν ζεστά.

Για την βανίλια
1) Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο βάζο ή οτιδήποτε άλλο, ώστε το μείγμα να
μην ξεχειλίσει και να αναμιγνύεται με ένα μιξερ χειρος μπαστουνι για 1 λεπτό.
2) Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα
χωρίς διακοπή, ώστε να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Ανακατέψτε για
περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να συνδυαστούν.
3) Προσθέστε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε με μία μεμβράνη αφήνοντάς την
να αγγίξει την επιφάνεια της κρέμας, στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να
κρυώσει.

Γεμίστε τα με κρέμα από το κάτω μέρος


Διακοσμήστε με κεράσια και ζάχαρη άχνη
Απολαύστε 😊

Προηγούμενο άρθροΚρέπες με κοτόπουλο στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΜπισκοτένια Πιτάκια με ανθότυρο και φρούτα