Γεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας

Συστατικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες
1 καρότο ψιλοκομμένο
130 γραμμάρια λουκάνικο ή ζαμπόν
δύο πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
3 αυγά
αρκετό αλάτι
μισό κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. αλευρι.
Για να τηγανίσετε:
αρκετό λάδι

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ πάχος
Αφού κόψω τις μελιτζάνες τις βάζω σε νερό που εχω ρίξει μια κουταλιά αλάτι και
τις σκεπάζω με ένα πιατο ανάποδα μεσα στο νερό.
Περιμένω 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρώ την ψύχα με ένα κουταλάκι και αφήνω ένα δαχτυλίδι


Ψιλοκόβω τις ψύχες μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια περίπου 130 γραμμάρια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομματάκια
Σε ένα μπολ αδειαζουμε την ψύχα μελιτζάνας, καρότα, πιπεριές και τα λουκάνικα, τα αυγά,
αλάτι, πιπέρι

και ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι .
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα δαχτυλίδια μελιτζάνας
και τις γεμίζω με την γέμιση προσοχή μην υπερχειλίσει.


Σκεπάζω το τηγάνι και περιμένω μερικά λεπτά να ψηθούν και τις γυρίζω.


Όταν είναι έτοιμες τις βγάζω σε μια χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν το πολύ λάδι και ειναι έτοιμες.

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγή εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο…
Επόμενο άρθροΚέικ μους σοκολάτας…είναι πολύ εύκολο